Skip to main content

Bylo nebylo, za devatero horami a devatero řekami se rodina Novákových vydala na vysněnou dovolenou do Řecka. Dlouho na ni šetřili a konečně se dočkali. Bohužel, třetí den pobytu se u šestiletého Honzíka objevila viróza – měl zvýšenou teplotu a zvracel. A protože se jeho stav nelepšil, vyhledali Novákovi doktora. Ten doporučil dietu a dva, tři dny klidového režimu: žádné slunce, žádná pláž, ležet, pít a spát.

Když si nemůžete svou dovču užít

Jsou situace, kdy si nemůžete svou dovolenou užít. Například když se vy nebo někdo z vašich blízkých zraní nebo onemocní. Stejně jako Honzík. A proto jsme vymysleli pojištění zkažené dovolené. To sice nezařídí, aby bylo Honzíkovi lépe, ale aspoň vám vyplatí částku za jednotlivé dny, kdy jste místo skotačení na pláži leželi v posteli nebo na nějakého toho maroda dohlíželi.

Situace Novákových, kterou jsme popsali, není jediná, která se vám může na dovolené přihodit a se kterou vám aspoň trochu pomůže Direct. Upgradovali jsme totiž naše cestovní pojištění, takže nově si k němu můžete sjednat i pojištění zkažené dovolené.   

Kdy se vám tedy bude pojištění zkažené dovolené hodit?

Když vy nebo vaši blízcí, kteří jsou uvedení na smlouvě, onemocníte nebo se zraníte a:

  • Hospitalizují vás v nemocnici. V takovém případě vám zaplatíme odškodnění za dny, které strávíte v nemocnici. Výše částky závisí na limitu, který si sjednáte, nejvíce to může být 2 000 Kč za den.
  • Nemusíte do nemocnice, ale musíte zůstat v posteli. V tom případě vám zaplatíme pojistnou částku za dny potřebné pro léčbu, maximálně však do konce pobytu. Dny potřebné k léčbě musí stanovit lékař v lékařské zprávě.
  • Musíte se kvůli nemoci/zranění vrátit zpět domů. V tomto případě vám zaplatíme pojistnou částku až do konce původně zaplaceného pobytu.

 

Direct pojištění

Dobré je také vědět, že:

  • V každém z těchto případů je třeba mít lékařskou zprávu, ve které je uvedeno, jak a jak dlouho se máte léčit. Výplata pojistného plnění je doložením lékařské zprávy přímo podmíněna.
  • Toto pojištění se týká i vašich blízkých, kteří jsou uvedeni na pojistné smlouvě. Takže odškodnění dostane nejen nemocný Honzík, ale i maminka nebo tatínek, kteří s ním musí zůstat v nemocnici nebo na hotelu.
  • Částka, kterou vám vyplatíme za každý den, kdy jste si nemohli dovolenou užívat, je omezená denním limitem, který jste si zvolili.

Aby měly vaše cesty dobrý konec

A jak to dopadlo s Honzíkem? Dobře. 😊 Dva dny si poležel, vyspal se a třetí den se mohl opět, zcela zdravý, vydat na pláž. Jeho viróza byla jen drobné zaškobrtnutí na jinak příjemné prázdninové cestě. A díky finanční náhradě za oba promaroděné dny, kterou Novákovi získali díky cestovnímu pojištění, ono škobrtnutí vlastně ani trochu nebolelo.

Lékař online a další vychytávky od Directu

Pokud vás na dovolené potkají i další trable, určitě oceníte několik vychytávek od Directu. Například pojištění Lékař online nebo pojištění storno poplatků. O všech našich vychytávkách si přečtěte zde: Cestovní pojištění od Directu 2024 – nové a ještě lepší.


Přečtěte si také:

Lékař online – s cestovním pojištěním od Directu máte doktora stále po ruce

Zpoždění letu? Se správným cestovním pojištěním žádný problém!

Jak je to s pojištěním auta na zahraniční dovolenou?


Autorka Alena Kastnerová:

Jsem copywriterka s více než dvacetiletou praxí. Tu teď uplatňuji ve svém psaní o pojištění: informace získané od svých kolegů-odborníků překládám do lidštiny, aby jim každý, kdo se o pojištění potřebuje něco dozvědět, dobře rozuměl. Jednoduchost a srozumitelnost je to, co se snažím pojišťováckým textům přinést. A nadto se je snažím čtenářům překládat tak, aby i oni viděli v pojištění to, co já: zajímavý a sexy obor. 😊

Komentář k článku