Skip to main content

Plánujete dovolenou, dlouho se na ni těšíte, čím víc se to blíží, tím se těšíte víc… a konečně je to tady… léto… volno… teplíčko… už se loučíte s kolegy v práci s tím, že za dva týdny „ahoj“… už balíte… už jste odvezli kočku na hlídání… a pak… a pak najednou…

Pak se něco stane a vy nemůžete odjet. A co teď? Všechno zaplacené, kufry sbalené…

Máme pro vás řešení. Upgradovali jsme totiž naše cestovní pojištění a v rámci tohoto faceliftu jsme i vylepšili podmínky pojištění storno poplatků.

Pojištění storno poplatků – k čemu je?

Mezi zaplacením cesty a dnem odjezdu se prostě může stát mnoho věcí, které vás donutí zůstat doma. V takovém případě uvítáte, pokud vám zaplatíme podstatnou část (konkrétně 80 %) stornopoplatků za služby, které jste si předplatili. Například zájezd s cestovní kanceláří, letenky včetně letištních a palivových poplatků, jízdenky či rezervaci ubytování.

Toto pojištění lze využít ze tří různých důvodů, a to v případě:

  • Zrušení cesty,
  • zmeškání odjezdu,
  • předčasného návratu.

Kdy pojištění storno poplatků pomůže:

  • Když vás nebo někoho blízkého těsně před cestou přepadne vážné akutní onemocnění nebo úraz, který znemožní odjezd. (Pozor, zákaz, respektive nedoporučení odcestovat vám musí lékař napsat do lékařské zprávy!).
  • Když se něco zlého stane s vaším majetkem a odhadovaná výše škody je víc než 200 000 Kč.
  • Když se k vám domů někdo vloupá a je třeba, abyste byli přítomni vyšetřování.
  • Pokud v důsledku organizačních změn či zániku zaměstnavatele přijdete o práci, a to v době mezi sjednáním pojištění a dnem odjezdu.
  • Když jste účastníkem rozvodu, který začal po uzavření pojištění.
  • V případě úmrtí – vašeho nebo někoho vám blízkého.

 

Direct pojištění

Dvě skvělé Directí vychytávky

Je dobré vědět, že naše pojištění storno poplatků platí ještě i první den platnosti pojistné smlouvy – do okamžiku, kdy vyrazíte na cestu. Tedy: zabalíte kufry, jedete na letiště, po cestě si zlomíte nohu – to je přesně situace, kdy vás toto pojištění ochrání. A existuje dokonce i výjimka, kdy pojištění platí i delší dobu po opuštění domu, a tou je akutní onemocnění zjištěné při případné zdravotní kontrole před překročením státních hranic, tedy třeba na letišti.

A druhá vychytávka, která se vám bude hodit: u Directu není sjednání tohoto pojištění vázané na to, kdy si zarezervujete hotel a koupíte letenky, jak je tomu jinde. Klidně si zaplaťte first minute na září a pojištění zatím neřešte, pojistíte se až těsně před odjezdem, žádný problém. Jen pozor, toto pojištění se vztahuje jen na události, které nebyly známé před sjednáním pojištění.

 

Pojištění stornopoplatků je prostě pro chvíle, kdy na dovolenou nemůžete ze závažných důvodů odjet. Pokud na ni odjedete, ale během dovolené vás přepadnou zdravotní trable, bude se vám hodit pojištění s názvem Lékař online. A pokud se váš stav na dovolené i přes rychlou konzultaci s lékařem zhorší a vy budete muset strávit část dovolené v posteli, pomůže vám pojištění zkažené dovolené. O všech těchto pojištěních si přečtěte zde: Cestovní pojištění od Directu 2024 – nové a ještě lepší.


Přečtěte si také:

Jak je to s pojištěním auta na zahraniční dovolenou?

Zpoždění letu? Se správným cestovním pojištěním žádný problém!

Pojištění asistence vozidla do zahraničí aneb když auto vypoví službu na dovolené


Autorka Alena Kastnerová:

Jsem copywriterka s více než dvacetiletou praxí. Tu teď uplatňuji ve svém psaní o pojištění: informace získané od svých kolegů-odborníků překládám do lidštiny, aby jim každý, kdo se o pojištění potřebuje něco dozvědět, dobře rozuměl. Jednoduchost a srozumitelnost je to, co se snažím pojišťováckým textům přinést. A nadto se je snažím čtenářům překládat tak, aby i oni viděli v pojištění to, co já: zajímavý a sexy obor. 😊

Komentář k článku