Skip to main content

Je to jeden z největších strašáků letních dovolených: auto naložené k prasknutí dětmi, tchyní s tchánem, kočkou, dvěma psy, kufry a dalšími nezbytnostmi, venku třicet ve stínu a vy s rodinou na cestě k moři. Už tak je to celé, přes všechny radosti, náročné a stresující, ale nic proti tomu, když vaše auto někde v půli cesty mezi domovem a Hvarem klekne.

Co teď?

Máme pro vás řešení. Upgradovali jsme naše cestovní pojištění a spolu s tím i vylepšili asistenci vozidla. Ta vám zajistí a zaplatí pomoc v situacích, jakou jsme právě popsali, a to nově ve více variantách a s většími limity.

Asistenční služby – k čemu jsou?

  • Abyste mohli jet dál, pokračovat na vaší prázdninové cestě.
  • Anebo zajistí odtah rozbitého auta, když ho není možné na místě zprovoznit.
  • Zaplatí nezbytné opravy a služby v případě, že je auto nepojízdné.

Pojištění asistence vozidla – kdy pomůže

Asistenční služby můžete využít, když je vaše auto nepojízdné z důvodu:

  • Nehody, tedy dopravní nehody, střetu se zvířaty a poškození zvířaty, odcizení a vandalismu a přírodního nebezpečí.
  • Drobné závady, jako je např. defekt pneumatiky, vybití startovací baterie, nedostatek nebo záměna paliva, ztráta, zabouchnutí nebo zalomení klíčů, zamrznutí paliva nebo ruční brzdy.
  • Poruchy, tedy když je vozidlo nepojízdné bezprostředně kvůli mechanické, elektronické či elektrické závadě.
  • Zdravotních důvodů, tedy když řidič nemůže ze zdravotních důvodů řídit.

 

A jako u spousty jiných pojištění, i u tohoto si můžete vybírat mezi několika variantami, přičemž platí, že čím větší varianta asistence, tím větší pomoc:

Directí vychytávky pojištění asistence vozidla

  • Počet asistenčních zásahů během doby, kdy jste pojištěni, není omezený. Takže pokud si na vás během vaší dovolené zasedne smůla nejsmůlovatější a vy během čtrnácti dní srazíte jelena, natankujete benzín místo nafty, zalomíte klíč v zámku, ulomíte ruční brzdu a vzhledem k infarktu nebudete moct za volant, pro všechny tyhle situace vám bude k dispozici asistence od Directu.
  • U tohoto pojištění není žádná spoluúčast. To znamená, že pokud se vám něco stane, nebudete se na placení škody nijak podílet.

Direct pojištění

Kdy pojištění asistence nepomůže

Jsou situace, kdy vám škodu neproplatíme. Například:

  • Když se na cesty vydáte vozidlem, které není způsobilé k provozu. Takže i když máte svého Trabíka z roku 1973 fakt rádi a dokážete ho řídit, i když má jen tři kola, my vám u toho záda krýt nemůžeme.
  • Když si objednáte asistenci bez našeho souhlasu. Tedy – když svou situaci neřešíte s Directem, ale na vlastní pěst.
  • Když nebude možné se k vozidlu dostat. Pokud po vzoru Belmonda pošlete během přestřelky s drogovou mafií své auto na dno Grand Canyonu, kluci z naší asistenčky s tím budou mít fakt problém.
  • Když řídíte bez řidičáku. Chápeme, že i malý Pepík si to chce za volantem zkusit, ale zuřivě nesouhlasíme.
  • Když řídíte pod vlivem. Alkoholu, drog, úplňku… vždycky je to špatně.
  • Pokud škoda vznikne jako důsledek trestného činu. Znáte to, běžná věc, vykradete banku, miliony naházíte do kufru a při útěku před policií vám jak na potvoru klekne auto. Tak v téhle situaci vám taky nepomůžeme.
  • A v několika dalších případech, jejichž kompletní výčet najdete v pojistných podmínkách .

Lékař online a další pojištění, která se mohou hodit

Pokud vás na dovolené potkají i další trable, například zdravotní, určitě oceníte pojištění s názvem Lékař online. A pokud se váš zdravotní stav zhorší natolik, že budete muset část dovolené strávit v posteli, pomůže vám pojištění zkažené dovolené. Dokonce i pojištění pro ty, kteří na dovolenou vůbec neodjedou, tu máme. Jmenuje se pojištění storno poplatků. O všech těchto pojištěních si přečtěte zde: Cestovní pojištění od Directu 2024 – nové a ještě lepší.


Přečtěte si také:

Lékař online – s cestovním pojištěním od Directu máte doktora stále po ruce

Pojištění storno poplatků pomůže, když nemůžete odjet na dovolenou

Jak je to s pojištěním auta na zahraniční dovolenou?


Autorka Alena Kastnerová:

Jsem copywriterka s více než dvacetiletou praxí. Tu teď uplatňuji ve svém psaní o pojištění: informace získané od svých kolegů-odborníků překládám do lidštiny, aby jim každý, kdo se o pojištění potřebuje něco dozvědět, dobře rozuměl. Jednoduchost a srozumitelnost je to, co se snažím pojišťováckým textům přinést. A nadto se je snažím čtenářům překládat tak, aby i oni viděli v pojištění to, co já: zajímavý a sexy obor. 😊

Komentář k článku