Skip to main content

Určitě tu situaci všichni znáte: jste na zahraniční dovolené a začne vás pobolívat v krku. Není to nic závažného, ale na druhou stranu se to ani nijak nelepší a vy si po několika dnech musíte přiznat, že je vám prostě blbě a v dovolenkovém módu vás drží už jen psychika. Zároveň vám ale není tak blbě, abyste jeli do nemocnice.

A co teď? Daleko od domova, bez možnosti zeptat se na radu nějakého doktora…

Máme pro vás řešení. Upgradovali jsme totiž naše cestovní pojištění, takže nově je jeho součástí i lékař online 24 hodin, 7 dní v týdnu. Právě pro situace, jakou jsme teď popsali.

Lékař online 24/7 – jak to funguje?

Pokud si v rámci cestovního pojištění sjednáte i lékaře online, budete moct během své dovolené konzultovat své zdravotní trable s českým lékařem, online a nonstop 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. A to vše skrz videohovor nebo chat, takže jediné, co potřebujete, je zařízení s internetovým připojením.

A to není všechno. Po konzultaci můžete získat i lékařskou zprávu a v případě potřeby i eRecept, abyste si mohli vyzvednout léky. (Pozor, ten v některých zemích nepřijímají, ale např. v Chorvatsku nebo Polsku ano.)

To vše samozřejmě platí pro všechny, kteří jsou s vámi na pojistné smlouvě, jen u dětí není možné získat lékařskou zprávu, pouze konzultaci.

Direct pojištění

Lékař stále po ruce – kdy se bude hodit? A kdy ne?

Jste v Egyptě. Jako u spousty lidí, i pro vaše střeva je tato země kulturní šok, takže první tři dny trávíte na WC. První den to ještě jde – váš mikrobiom má stále navrch před egyptským. Druhý den je vám hůř než psovi, protože egyptské bakterie právě přepsaly historii vašeho tlustého střeva a chystají se na ofenzívu. Třetí den je vám jasné, že určitě umřete, protože došla slivovice.

A právě v takovýchto situacích se vám bude naše pojištění hodit. Ve dnech, kdy si máte užívat dovolenou, ale kvůli zažívacím potížím nemůžete odlepit sedací část těla od záchodové mísy, při zánětech horních cest dýchacích, při lehkých úrazech, covidu-19 a v mnoha dalších situacích jistě oceníte konzultaci s odborníkem přes mobilní telefon.

Jsou ovšem také případy, kdy vám lékař online nepomůže:

  • V případech, kdy konzultace s lékařem nestačí, protože je nutná léčba nebo návštěva zdravotního zařízení (lékař na telefonu jej může doporučit).
  • V případě zdraví nebo život ohrožujících stavů, kdy je nutné kontaktovat místní zdravotnickou záchranou službu.
  • Pro objednání na hospitalizaci.
  • V případě konzultace kosmetických zákroků a zákroků nevyžadujících lékařskou péči, objednání vitamínů a léků nesouvisejících s diagnózou.

Lékař online je tu prostě pro chvíle, kdy vás během dovolené přepadnou zdravotní trable. Pokud se váš stav i přes rychlou konzultaci s lékařem zhorší a vy budete muset strávit část dovolené v posteli, pomůže vám pojištění zkažené dovolené. A onemocníte-li dřív, než na dovolenou vůbec odjedete, jistě se vám bude hodit naše pojištění storno poplatků. O všech těchto pojištěních si přečtěte zde: Cestovní pojištění od Directu 2024 – nové a ještě lepší.


Přečtěte si také:

Pojištění zkažené dovolené aneb když si nemůžete dovolenou užít

Jak je to s pojištěním auta na zahraniční dovolenou?

Zpoždění letu? Se správným cestovním pojištěním žádný problém!


Autorka Alena Kastnerová:

Jsem copywriterka s více než dvacetiletou praxí. Tu teď uplatňuji ve svém psaní o pojištění: informace získané od svých kolegů-odborníků překládám do lidštiny, aby jim každý, kdo se o pojištění potřebuje něco dozvědět, dobře rozuměl. Jednoduchost a srozumitelnost je to, co se snažím pojišťováckým textům přinést. A nadto se je snažím čtenářům překládat tak, aby i oni viděli v pojištění to, co já: zajímavý a sexy obor. 😊

Komentář k článku