Skip to main content

Představte si, že by existovalo havarijní pojištění jen na pár dní či týdnů. Jeho sjednání by bylo velmi jednoduché, bez nutnosti prohlídky či focení auta, stačilo by uvést jen platnou SPZ. Nebyl by svět krásný?

Byl. A protože se v Directu neustále snažíme, aby byl náš svět co nejkrásnější, přesně takové pojištění jsme vymysleli. Upgradovali jsme totiž naše cestovní pojištění, takže nově si k němu můžete sjednat i pojištění auta do zahraničí. A pokud se v létě chystáte vyrazit do zahraničí autem nebo na motocyklu, tohle pojištění se vám, v případě, že nemáte havarijko, bude zatraceně hodit.

Pojištění auta do zahraničí – co obsahuje a co ne?

Toto pojištění vám do sjednaného limitu zaplatí škody na vašem autě nebo motorce, které vzniknou z některé z těchto příčin:

 

Toto pojištění naopak neobsahuje:

  • Pojištění skel
  • Dopravní nehodu
  • Pojištění smrti rodičů
  • Pojištění autosedaček

 

Pojištěné může být pouze auto do 3,5 t kategorie M1 nebo motocykl, vozidlo musí být registrované v České republice, způsobilé k provozu na českých komunikacích a s platnou SPZ. A s tímto pojištěním bude pojištěno na 100 000 Kč se spoluúčastí 1 000 Kč.

 

Direct pojištění

 

Pojištění auta do zahraničí – několik příkladů toho, co nezaplatí

  • Škody, které vzniknou při dopravní nehodě.
  • Škody, jejichž příčinou je válka, násilné nepokoje, teroristický útok apod.
  • Škody, které jsou následkem úmyslného nebo nedbalého jednání vás nebo osob vám blízkých.
  • Když je škoda následkem trestného činu.
  • Když řídil někdo, kdo neměl.
  • A několik dalších, jejich seznam najdete v pojistných podmínkách.

Pokud tedy nemáte havarijní pojištění celoročně, ale na prázdninovou zahraniční dovolenou byste ho chtěli, tohle pojištění je přesně to pravé pro vás. A kdyby vás na dovolené potkaly i další trable, například zdravotní, určitě oceníte pojištění s názvem Lékař online. A jestli se váš zdravotní stav zhorší natolik, že budete muset část dovolené strávit v posteli, pomůže vám pojištění zkažené dovolené. Dokonce i pojištění pro ty, kteří na dovolenou vůbec neodjedou, tu máme. Jmenuje se pojištění storno poplatků. O všech těchto pojištěních si přečtěte zde: Cestovní pojištění od Directu 2024 – nové a ještě lepší.


Přečtěte si ještě:

Pojištění asistence vozidla do zahraničí aneb když auto vypoví službu na dovolené

Jak je to s cestovním pojištěním pro těhotné ženy

Lékař online – s cestovním pojištěním od Directu máte doktora stále po ruce


Autorka Alena Kastnerová:

Jsem copywriterka s více než dvacetiletou praxí. Tu teď uplatňuji ve svém psaní o pojištění: informace získané od svých kolegů-odborníků překládám do lidštiny, aby jim každý, kdo se o pojištění potřebuje něco dozvědět, dobře rozuměl. Jednoduchost a srozumitelnost je to, co se snažím pojišťováckým textům přinést. A nadto se je snažím čtenářům překládat tak, aby i oni viděli v pojištění to, co já: zajímavý a sexy obor. 😊

Komentář k článku