Skip to main content

Pokud plánujete cestu přes Atlantik, kromě víz a dalších formalit je potřeba myslet také na vhodné cestovní pojištění. Kanada i USA jsou totiž známé svou vysokou úrovní lékařské péče – ale i vysokými náklady, které se s ní pojí. I drobný úraz se tak snadno stane velkým problémem. Přečtěte si, jaké cestovní pojištění do USA a Kanady zvolit a na co si dát pozor.

Proč na cestovním pojištění do Ameriky nešetřit?

Jednoduše řečeno – pocit, že se vám při krátké dovolené nemůže nic stát, se v tomto případě může skutečně vymstít. Zdravotnický systém ve Spojených státech i v Kanadě funguje úplně jinak než u nás a ceny všech lékařských zákroků  jsou opravdu vysoké.

Zdravotní pojištění USA nezajišťuje všem svým občanům a funguje na volbě každého z obyvatel. Nemalé částky tak zaplatíte i za obyčejnou lékařskou konzultaci – za případnou hospitalizaci to může být i několik tisíc dolarů za den. 

U většiny pojišťoven má proto cestovní pojištění do Kanady a Spojených států zvláštní místo – například u Directu ho najdete pod Svět vč. USA a Kanady

Stručně řečeno – nejlevnější cestovní pojištění do USA a Kanady nerovná se to nejlepší. Odpověď na otázku, jak nastavit pojistné limity, je v případě cestovního pojištění do Ameriky celkem jednoduchá – co nejvyšší.

V Directu proto nabízíme možnost zvolit si neomezený limit – to znamená, že vám zaplatíme náklady na ošetření, ať už budou jakkoliv vysoké. V ceně pojištění samotného není rozdíl až tak vysoký, ale v případě, že ho opravdu budete potřebovat, budete za vyšší krytí rozhodně rádi.

Co by mělo pojištění obsahovat?

Cena cestovního pojištění do USA a Kanady se může různit u jednotlivých pojišťoven a podle délky pobytu, ale především záleží na rozsahu. Nejprve si tedy jasně stanovte, co na cestách máte v plánu dělat a jaké pojištění potřebujete – jestli plánujete sportovat nebo pracovat, zda potřebujete i pojištění auta a podobně.

U pojištění od Directu najdete pojištění léčebných výloh, ale i pojištění zpoždění nebo zrušení letu a také úrazové pojištění a pojištění odpovědnosti. Pojištění si můžete poskládat podle svého. Velmi jednoduše si přidáte další služby, které se vám v různých situacích mohou hodit: 

  • Pojištění zavazadel pomůže, pokud vám někdo ukradne kufr, nebo se zavazadla při příletu zpozdí o více než 6 hodin.
  • Pojištění rizikových sportů a aktivit si připlaťte, pokud plánujete adrenalinové aktivity nebo třeba pravé americké rugby. Celý seznam sportů, které považujeme za rizikové, najdete v tomto seznamu sportů
  • Lékař online vám bude nonstop k dispozici v případě, že onemocníte a budete chtít radu ohledně zdravotního stavu. Lékař vám případně poradí, jestli je třeba se obrátit na místní zdravotní služby. 
  • Pojištění spoluúčasti při zapůjčení auta se bude hodit, pokud máte v plánu třeba roadtrip. Ani samotné pojištění auta v USA také není radno podceňovat.
  • Právní asistence vám zajistí právní pomoc v případě trestního nebo správního řízení – třeba při dopravní nehodě. 
  • Pojištění stornopoplatků pomůže, když ze závažných důvodů odjet nestihnete, nemůžete nebo se naopak musíte vrátit dřív. 
  • Manuální práce je pojištění, které využijete, pokud jedete do států pracovat – třeba na farmu.
  • Pojištění náhradního sportovního vybavení si připlaťte, pokud si sebou na cesty berete třeba surf. V případě zničení, poškození nebo odcizení vám zaplatíme náklady za půjčení náhrady.
  • Pojištění zkažené dovolené vám zajistí jednorázovou kompenzaci, pokud onemocníte nebo se zraníte a budete se léčit přímo na dovolené, budete muset zpět domů, nebo když skončíte v nemocnici.

Důležité kontakty

Až budete na cestách, vždy se můžete obrátit na naši nonstop asistenční linku na čísle +420 291 291 291. Možná se vám ale bude hodit uložit si i následující kontakty:

  • Policie, záchranná služba i hasiči mají v Severní Americe telefonní číslo 911.
  • Všechny kontaktní úřady České republiky najdete na stránkách Ministerstva zahraničních věcí. Ty největší ambasády najdete ve Spojených státech ve Washingtonu, Los Angeles, New Yorku a v Chicagu. Obrátit se na ně můžete, pokud například ztratíte pas, nebo když si nejste jistí, jak na víza. 
  • Můžete se také zaregistrovat do databáze ministerstva DROZD – Dobrovolná registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí. Dostanete pak včas informaci, pokud by se ve vaší blízkosti odehrávaly nějaké potenciálně nebezpečné události. 

Rádi vám s pojištěním poradíme

Pojištění si u nás sjednáte na pár kliknutí a všechny důležité informace najdete přehledně sepsané v našich pojistných podmínkách. Pokud by vám ale i tak nebylo něco jasné, nebojte se nám ozvat a společně sestavíme to nejlepší pojištění do USA i Kanady právě pro vás.

Direct pojišťovnu můžete kontaktovat jednoduše na 221 221 221. Jsme tu pro vás od pondělí do pátku vždy od 8 do 18 h.


Přečtěte si také:

Při cestě za hranice nezapomeňte na pojištění ošetření zubů


Autor Michal Kárný:

Mám rád texty, které jsou jednoduché, přehledné, odpovídají na všechny otázky a dobře se čtou. Pojišťovnictví není jednoduchý obor. V Directu se proto už od roku 2019 snažím o to, aby lidé, kteří mají zájem, díky mým textům rozuměli tomu, co mají pojištěné a kdy jim pojistka pomůže. Pomáhá mi v tom i novinářská praxe z Brněnského deníku Rovnost, kde jsem začínal jako redaktor, pokračoval jako editor a svoje mediální působení ukončoval jako šéfredaktor.

Komentář k článku